Met weinig geld
leven in Gent

Zoekresultaten

Fill in all fields unless otherwise stated.


Amal Gent - hulp voor anderstalige nieuwkomers

Kongostraat 42
9000 Gent

Openingsuren

Amal werkt enkel op afspraak!

Maandag - vrijdag : 09.00 - 17.00 uur

Zaterdag - zondag : Gesloten

Gesloten tijdens de Gentse feesten en de week rond Kerstmis.

Kan je niet komen voor 17:00 uur? Bel 09 265 78 40. Soms zijn we extra open tijdens de avond of op zaterdag.

anderstalige nieuwkomers in Gent

Diensten

Voor mensen met een migratieachtergrond

Omschrijving

Gent is een diverse mix van mensen. Mensen met een eigen karakter, herkomst en verhaal. Samen vormen al die mensen één geheel: samen zijn we Amal Gent.

Als Agentschap voor Integratie en Inburgering maakt Amal diversiteit tastbaar voor elke Gentenaar. Of je nu een anderstalige nieuwkomer, generatie-Gentenaar, bedrijf of organisatie bent. Bij Amal ervaar je diversiteit op jouw ritme.

Amal ondersteunt al zo’n 50 jaar anderstalige nieuwkomers in het vinden van hun weg. Samen met onze Gentse partners begeleiden we nieuwkomers via een aanbod op maat. We oriënteren naar Nederlandse les, organiseren lessen met praktische handvaten over het leven in Vlaanderen, leiden toe naar werk, onderwijs, ontspanning en meer. Zo leren mensen elkaar en de Stad kennen en voelen ze zich thuis. Integratie komt van twee kanten. Daarom maken we Gentse organisaties en stadsdiensten toegankelijker voor mensen met een migratieachtergrond. We geven advies en ondersteuning bij hun taal- en diversiteitsbeleid.

We brengen Gentenaars dichter bij elkaar. Amal is als voornaam heel persoonlijk en focust, als Gentse spreektaal voor ‘allemaal’, tegelijk ook op het collectief. Daarom nodigen we iedereen uit om open te staan voor diversiteit. Zo maken we van Gent een thuis voor ons ‘Amal’.

Zo zijn we Amal Gent!

Je vindt deze dienst ook in volgende categorieën:

Praat erover Kinderen Werken & leren Ontspanning

Deel deze pagina

Fout gezien op deze pagina? Meld dit hier.