Met weinig geld
leven in Gent

Zoekresultaten

Fill in all fields unless otherwise stated.


Hulp bij schulden

Omschrijving

Heb je schulden, of wil je graag hulp om je budget beter te beheren? Dan kan je gratis terecht bij het CAW Oost-Vlaanderen en bij het OCMW Gent voor hulp: 

Schuldbemiddeling: je begeleider bemiddelt met je schuldeiser en stelt samen met jou een afbetalingsplan op. Je regelt zelf je betalingen.

Budgetbegeleiding: je budgetbegeleider maakt samen met jou een overzicht van je inkomsten, uitgaven, schulden...Je bepaalt ook hoeveel geld je nodig hebt voor je gezin. Daarna maken jullie samen een plan op zodat je alles kunt betalen en misschien zelfs wat sparen.
Als je schulden hebt, zal je begeleider ook bemiddelen met schuldeisers. Je regelt zelf je betalingen.

Budgetbeheer: al je inkomsten komen vanaf de start van het traject op een budgetbeheerrekening. Je begeleider beheert deze rekening en zal er je kosten en eventuele schulden mee afbetalen. Je krijgt een afnamerekening waarop je begeleider wekelijks, tweewekelijks of maandelijks geld stort om van te leven.

Collectieve schuldbemiddeling: als je schulden erg hoog oplopen kun je met een collectieve schuldbemiddeling via de rechtbank een oplossing vinden. Samen met je begeleider maak je een plan op waarin je budget voorziet om van te leven. De rest wordt gebruikt om je schulden af te betalen. De rechter moet het plan goedkeuren. Door dit plan groeien je schulden niet verder aan en kunnen schuldeisers geen beslag leggen op je bezit.

Let op: ook advocaten, notarissen en gerechtsdeurwaarders kunnen je helpen als je met schulden kampt. Hun dienstverlening is niet gratis. Bij CAW en OCMW is de begeleiding bij schulden wel gratis.

Je vindt deze dienst ook in volgende categorie├źn:

Geld

Deel deze pagina

Fout gezien op deze pagina? Meld dit hier.