Met weinig geld
leven in Gent

Zoekresultaten

Fill in all fields unless otherwise stated.


Kinderopvang

In opvang met een vaste prijs betaalt iedereen hetzelfde.
In andere opvang betaal je meer of minder volgens je inkomen.
Je kan de kosten voor kinderopvang aftrekken van je belastingen.

Diensten

Voor kinderen

Omschrijving

Misschien sta je er niet meteen bij stil, maar je kunt best aan het begin van je zwangerschap al op zoek gaan naar opvang. De wachtlijsten zijn meestal lang. Er bestaan verschillende soorten opvang:

  • opvang voor baby en peuter (bij een onthaalouder of in een kinderdagverblijf)
  • buitenschoolse opvang (voor en na school: via je school)
  • vakantieopvang (tijdens de schoolvakanties)
  • opvang voor zieke kinderen (via je ziekenfonds)
  • inclusieve opvang (ook voor kinderen met een beperking)

Heb je een laag inkomen? Dan is kinderopvang met inkomenstarief voordeliger. Vraag na welke prijs je opvang vraagt en welke kosten eventueel niet in de prijs zijn inbegrepen. Heb je toch moeite om de opvang te betalen? Ga langs bij het OCMW welzijnsbureau in je buurt.

Je kan je telefonisch aanmelden voor kinderopvang op het grondgebied Gent via Gentinfo op 09 210 10 10 (maandag tot zaterdag van 8u tot 19u). Doe dit liefst minstens 6 maanden voor je opvang wenst. Het Kinderopvangpunt van stad Gent zorgt voor toewijzing van de opvangplaatsen.

Heb je vragen over een bestaand dossier? Dan kan je de dienst Kinderopvang ook rechtstreeks bereiken op het nummer 09/268 20 86 tijdens de permanentie-uren (ma 14u - 17u, di 9u - 12u & vrij 9u - 12u).

TIP: je kan kosten voor de opvang van je kind aftrekken van de belastingen. Kinderopvang is hier heel ruim opgevat. Je mag ook onkosten aangeven voor activiteiten van jeugdwerkverenigingen of sport-organisaties. Voorbeelden: kosten voor deelname aan een kamp, speelpleinwerking, deelnemen aan een atelier, ...

Je vindt deze dienst ook in volgende categorieën:

Kinderen

Deel deze pagina

Fout gezien op deze pagina? Meld dit hier.